Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

12 EYLÜL

Kenan Evren’siz ilk 12 Eylül.. 12 Eylül’ün son darbecisi bu yıl Temmuz ayında ölmüştü..

1960, 71, 80 darbelerinin son failleri de öldüler.. Şimdi sıra 28 Şubatçılarda. Onların da tabutları insanların önüne konulacak ve soracaklar “Nasıl bilirsiniz?” diye. Biz de cevap vereceğiz “Darbeci bilirdik, hakkımızı helal etmiyoruz, zalimler için yaşasın  cehennem” diyeceğiz, eğer ölene kadar inat edip özür dilemeyecek olurlarsa..

Bu dünyada bitmeyecek hesaplaşmamız, birileri inanmasa da Mahkeme-i kübrada bir kez daha karşılaşacağız.

27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat bizim için darbecileri ve darbeleri lanetleme günüdür artık..

27 Mayıs’ta 11 yaşındaydım. 12 Mart’ta MNP davasında mahkum olmuştum. 12 Eylül’de sanıktım. 28 Şubat’ta da öyle. En son Paralel darbeyi, Derin devletten sonra Paralel devleti, darbecileri, Gezi’yi de gördük. En son darbecilerin asimetrik savaş taktikleri ile terör silahına sarılmalarına şahid oluyoruz.

Darbelerin, terörün, siyasi ve ekonomik krizin arkasında hep aynı çevreler var..

Bugün Türkiye 12 Eylül’den çok seçimi ve terörü konuşuyor. 

Bugünün özel bir gündemi daha var; bugün Ankara’da AK Parti’nin kongresi var.. Başbakan, AK Parti Genel Başkanı Davudoğlu muhakkak gündemle ilgili içe ve dışa yönelik önemli mesajlar verecektir. Kongre kararlılık, cesaret, dayanışma mesajının öne çıktığı bir kongre olacaktır.

AK Parti’nin yeni yönetici kadrosu yeni milletvekili listesine son şeklini verecek ekip olacak. Yeni il ve ilçe teşkilatları da bu ekip tarafından şekillendirilecek..

Bugünün ayrı bir önemi de, seçime doğru önemli bir döneme girilecek olması. Tabi arada Kurban bayramı var.. 12 gün sonra bayram.

Hani bir centilmenlik anlaşması yapıp, her yere seçim büroları açıp, sokakları bayraklarla donatmasalar. Faydası yok. Bu şartlarda kimse gelip gitmeyecek.. Zaten bayram bittikten sonra sadece Ekim ayı kalıyor.. % 1’in altında oy alan bazı partiler, bazı adaylar, aday adayları da çekilseler.. Herhalde bu şartlarda fazla bir bağımsız aday da çıkmayacak..

Bayram sonrası seçime doğru terörün baskısı umarım azalır.. Seçimden sonra da hemen yeni bir hükümet kurulur da Türkiye yoluna devam eder.

Bu gün yaşananlardan sonra kesinlikle Türkiye’de başkanlık sistemine geçmek gerek. Yani başkanı halk seçsin, hükümeti de o kursun. Yürütme, yasamadan ayrılsın. Bu krizler yaşanmasın. Halkın kendisinin karar verebileceği bir konuda neden bu iş vekaletle çözülmeye çalışılır ki. İntihabi sani isteniyorsa o zaman ayrıca seçiciler seçilsin, onlar başkanı seçsin.

Araya bayramın girmesi rahmani bir teneffüs açısından önemli..

Bu yaşananlar çok pahalı olmasına rağmen bir o kadar önemli bir ders oldu herkese.. Bazı gerçekler bütün çıplaklığı ile görüldü. Kim kimdir belli oldu.. Paralel kim, PYD kim, Bahçeli nerede duruyor çıktı ortaya..

Halk bu kirli oyuna destek vermiyor. Bu ortaya çıktı. Terörün arkasındaki güçler, işbirlikçileri ortaya çıktı.

Şimdi acil gündem milli irade gasbının önlenmesi için sandık güvenliğinin sağlanması ile ilgili..

Bu terör olaylarının PKK ile başlayıp bittiğini sanmayın. Paralel de işin içinde. Artık Samanyolu’nun seküler senyörleri şehidlik kavramı ile alay ediyorlar.  Topyekun savaş da Paralel yapı bugün AK Parti’ye karşı PKK ile omuz omuza.. Dün KCK’ya operasyon yapanlar bu gün KCK ve HDP ile birlikte hareket ediyor. 

Bu anlatılarak anlaşılacak bir olay değil. Yaşanması gerekiyordu  ve yaşanıyor.. Ha bu bize ders olsun! Türkiye’nin bundan sonraki yolculuğu için, bugün yaşanmakta olanlar, genci - yaşlısı için altın değerinde, hayati dersler içeriyor..

Sabır. Bütün bunlar da geçer.. Karanlığın en koyu anı aydınlığa en yakın zamanıdır.

Kolay değil, yeni çağın eşiğindeyiz. Bir çağ kapanıyor. 2 dünya savaşının ardından kurulan bir düzen yıkılıyor. Bu gün yaşananlar bu depremin sonucu.. Bu düzen yıkılacak ve yeni bir uluslararası düzenin inşası da hemen ve çok kolay gerçekleşmeyecek..

Sabır.. Selam ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 1671 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar