100 Militan Türkiye'de

100 Militan Türkiye'de

Türkiye’deki militanlarına askeri eğitim vermek isteyen Irak Şam İslam Devleti, Suriye’den 100 militanını gönderdi

 IŞİD, kendilerine yönelik hava saldırıları düzenleyen, sınır kontrollerini sıkılaştıran ve üslerini koalisyon uçaklarına açan Türkiye’ye yönelik saldırılar için hazırlıklar yapma kararı aldı. Örgüt, Ankara’nın IŞİD politikasını sürdürmesi halinde, Türkiye’deki çeşitli kentlerde saldırılar düzenleyecek.
TÜRKİYE’DEKİ IŞİD MİLİTANLARINA ASKERİ EĞİTİM VERİLECEK
Kararın IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi tarafından onaylanmasının ardından, Türkiye’deki örgüt sempatizanları ile üyelerine askeri ve silahlı eğitimin yanı sıra bomba yapım eğitimi vermek için 100 militan görevlendirildi.
Türkiye’ye gönderilen militanların büyük bölümü, Kilis Elbeyli ve Cerablus tarafından ülkeye giriş yaptı. Daha önce Türkiye’den Suriye’ye geçerek IŞİD’e katıldıkları belirtilen 100 kişinin gönderilmesi büyük bir gizlilik içerisinde yürütüldü. Türkiye’ye gelen 100 militan arasında dokuz IŞİD emiri de bulunuyor. Zira IŞİD’in askeri yapısına göre, her 12 kişinin başında bir emirin bulunması gerekiyor.
İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR’DE SALDIRI PLANI
Gruplar halinde Türkiye’ye geçiş yapan 100 militan İstanbul, Adıyaman, İzmir, Ankara, Konya, Diyarbakır, Urfa, Antep, Kilis ve Adana illerine gönderildi. IŞİD’in hücre evlerinde eğitim verecek 100 militanının, aileleri ile irtibata geçmemeleri ve gerekli olmadıkça telefonla konuşmamaları istendi.
IŞİD MİLİTANLARI KAÇAKÇILARDAN SİLAH SATIN ALDI
Öte yandan IŞİD militanlarının beraberlerinde askeri ekipman da getirdi. Getirilen silahlar arasında Kalaşnikof, Bixi, suikast susturucu silahları, dürbün, roketatar, bomba ve mayın ile patlayıcı maddeler bulunuyor. Militanların Kilis’te kaçakçılardan silah aldığı da be belirtiliyor.


Kaynaksputnik