100 Keskin Nişancı Siyonistler Katliama Hazırlanıyor

100 Keskin Nişancı Siyonistler Katliama Hazırlanıyor

28 Mart 2018 tarihinde yayınlanan bir röportajda, İsrail ordusu Cuma günü Gazze sınırında yapılması planlanan protesto gösterilerine önlem olarak 100'den fazla keskin nişancı konuşlandırıldığını belirtti.

28 Mart 2018 tarihinde yayınlanan bir röportajda, İsrail ordusu Cuma günü Gazze sınırında yapılması planlanan protesto gösterilerine önlem olarak 100'den fazla keskin nişancı konuşlandırıldığını belirtti.

Filistinli grupların çağrısıyla 30 Mart'ta Gazze-İsrail sınırında barışçıl "Büyük Dönüş" yürüyüşü düzenlenmesi planlanıyor.

İşgalci İsrail ordusu, Filistinlilerle İsrail sınır çiti ekinde güvenlik endişeleri gerekçesiyle bir “tampon bölge” oluşturdu.

Siyonist Teğmen Gadi Eisenkot verdiği röportajda, "Bütün ordu birimlerinden, özellikle de özel kuvvetlerden çağrılan 100'den fazla keskin nişancımızı sınıra konuşlandırdık, hayatlarını riske edecek bir durum oluştuğunda, ateş edecekler." dedi.

HAMAS'TAN TEPKİ

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail, Gazze'ye yönelik gerginliği tırmandırma adımları atarak ve direnişin mevzilerini hedef alarak, 'Büyük Dönüş ve Ablukayı Kırma Yürüyüşü'nü başarısızlığa uğratmak istediklerini vurguladu.

Saldırının, "Filistin halkının düşmanın planlarını altüst etme ve haklarını geri alma konusundaki ısrarı nedeniyle İsrail'in yaşadığı krizin bir yansıması" olduğunu kaydeden Berhum, İsrail'in, Filistinlilerin iradesini ve direnişini kırma çabalarının başarılı olamayacağını vurguladı.