10 çocuğu PKK mı kaçırdı? İşin aslı çok başkaymış

10 çocuğu PKK mı kaçırdı? İşin aslı çok başkaymış

PKK tarafından kaçırıldığı öne sürülen 10 çocuğun Kandil'e değil İstanbul'a kaçmaya niyet ettikleri ortaya çıktı.

Muş'un Bulanık ilçesinde, terör örgütü tarafından kaçırıldığı iddia edilen 10 çocuk olayı tam bir kafa karışıklığı yarattı. Ajanslar haberi 10 çocuğun PKK tarafından kaçırıldığı şeklinde duyurmuştu. 

Kaçırıldığı iddia edilen çocuklardan 5'i geri dönünce işin aslı başbaşka çıktı. 
Çocukların Kandil'e değil İstanbul'a kaçmaya niyet ettikleri anlaşıldı.
 

Bulanık ilçesi Çataklı köyünde yaşayan ve yaşları 11 ile 20 arasında değişen biri kız 10 çocuğun, 7 Eylül günü terör örgütü üyeleri tarafından kaçırıldığı iddia edilmişti. İddiaya göre köy PKK tarafından basılmış ve çocuklar Kandil'e götürülmüştü. 

KANDİL DEĞİL İSTANBUL ÇIKTI

Kaçırıldığı iddia edilen 10 çocuktan 5'i geri dönünce ortaya bambaşka bir hikaye çıktı. Çocukların Kandil'e götürülmedikleri, İstanbul'a gitmek için kaçtıkları anlaşıldı. Paraları olmadığı için de çocuklar geri döndü. 

VALİLİK AÇIKLADI

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, "Jandarma tarafından Çataklı köyünde yapılan tahkikatta, çalışmak için İstanbul'a gitmek üzere köyden ayrılan çocukların, paraları olmadığı için geri döndüklerini beyan ettikleri tespit edilmiştir" denildi.

Açıklamada, terör örgütü tarafından kaçırıldığı iddia edilen çocuklardan 5'inin evlerine döndüğü bildirilerek, şöyle denildi:

-"7 Eylül günü bölücü terör örgütü mensuplarınca kaçırıldığı iddia edilen ve yaşları 11-20 arasında değişen biri kız 10 çocukla ilgili araştırmalar devam ederken, çocuklardan 5'inin 8 Eylül günü akşam saat 22.00 sıralarında köylerine geri döndüğü aileleri tarafından jandarmaya bildirilmiştir. Jandarma tarafından Çataklı köyünde yapılan tahkikatta, çalışmak için İstanbul'a gitmek üzere köyden ayrılan çocukların, paraları olmadığı için geri döndüklerini beyan ettikleri tespit edilmiştir."

KÖYLÜLER NE DİYOR? 

Çataklı köyü sakinleri çocukların PKK tarafından kaçırıldığı iddialarını yalanladı. Köylerine PKK’liler tarafından baskın yapılmadığını dile getiren Cüneyt Daşdemir 16 yaşlarında bulunan oğlunun dünden beri kayıp olduğunu söyledi. 

Daşdemir, “Köyümüze PKK’liler tarafından baskın yapıldığı söyleniyor. Çocuklarımız ne zorla nede tehditle değil 10 arkadaş bir araya gelerek bizden habersiz kendi istekleriyle gitmişler” dedi.