1 Mayıs eylemcileri serbest

1 Mayıs eylemcileri serbest

İstanbul'da 1 Mayıs'ta gözaltına alınıp dün adliyeye sevk edilen 173 kişinin tamamı serbest bırakıldı.

İstanbul'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde yaşanan olaylarla ilgili olarak gözaltına alınan 173 kişi serbest bırakıldı. 

 

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen şüphelilerden sabaha karşı işlemleri tamamlanan 18'i, savcılık tarafından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece alınan ifadelerinin ardından serbest kaldı.

Böylece gözaltına alınan 173 şüpheliden 4'ü mahkemece verilen adli kontrol kararıyla, 18'i mahkeme sorgularının ardından, 151'i ise savcılık sorgularından sonra serbest bırakılmış oldu.

Emniyette 1 Mayıs'ta çıkan olaylarla ilgili başka gözaltında olan kimsenin bulunmadığı bildirildi.

 

Ek gözaltı süresine tepki

Aralarında DİSK, KESK, TMMOB ve TTB gibi sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ile avukatların da aralarında olduğu bir grup, ek gözaltı süresi uygulanmasını protesto etti.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nin C kapısı önünde toplanan grup adına DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Önder Atay bir basın açıklaması okudu. Açıklamada, 1 Mayıs'ta İstanbulluların toplanma ve ifade özgürlüğüyle ulaşım hakkının engellendiği savunuldu.

Avukatlar adına konuşan Hasan Kılıç ise gözaltındakiler serbest bırakılana kadar adliyenin önünden ayrılmayacaklarını söyledi.

Eyleme, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da destek verdi.

Daha önce de avukatlara destek olmak için CHP'li milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Melda Onur ile HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü destek için adliye önündeki eyleme katılmıştı.

AJANSLAR