1 Mayıs anketinden çıkan net sonuç

1 Mayıs anketinden çıkan net sonuç

Nisan ayı başından beri tırmandırılan 1 Mayıs gerilimine işçiler ‘dur' dedi. Yapılan ankete göre işçilerin yüzde 62.6'sının kutlamaların Yenikapı'da yapılmasını istediği ortaya çıktı.

azı sendika ve derneklerin, İstanbul Valiliği'nin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için gösterdiği Yenikapı Meydanı yerine Taksim Meydanı'nını ısrar etmesine rağmen işçilerin yüzde 62.6'sının Yenikapı'yı istediği ortaya çıktı. Gezici Araştırma Şirketi'nin 4-11 Nisan tarihlerinde 36 ilde 2 bin 478 katılımcı ile yaptıkları araştırmada işçilerin 1 Mayıs kutlamalarının İstanbul'da valiliğin gösterdiği Yenikapı'da yapılmasını istediğini ortaya çıkardı.
Taksim kutlamasına karşılar

Yapılan kamuoyu araştırmasına katılan işçilere "Hükümet 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına ilişkin, ‘Yasak yok ama Taksim kutlama yeri de değil şehrin merkezinde kutlama olmaz' diyor. Hükümetin bu görüşüne katılıyor musunuz?" sorusu yöneltildi. Bu soruya katılanların yüzde 62.6'sı yani bin 552 kişi "Taksim'de kutlanmasın" cevabı verdi. Bu soruya "Taksim'de kutlansın" diyenlerin oranı ise yüzde 37.4 olarak belirlendi. Gezici Araştırma Şirketi, işçilerin Taksim'de kutlama yapılmasını istememelerini değerlendirirken "İşçiler şehir merkezinde oluşacak yoğunluk ve olayların yaşanacağını tahmin ederek Taksim'deki kutlamaya karşı" yorumunu yaptı.
Kaynak: Star Gazete